Friday, September 20, 2013

Testimonial Set Hamil Shaklee

Salam Semua..

Sebelum ni asyik baca testimonial orang je pasal Shaklee ni. Why not Liza share pulak apa yang Liza rasa lepas dah guna Shaklee ni kan. So, bagi yang masih tak tau, sekarang Liza pregnant masuk minggu ke-33. Liza start ambil set Hamil Shaklee ni dari awal-awal(weeks 10) dapat tahu pregnant dulu lagi. Haruslah gigih nak bagi yang terbaik untuk baby dan diri sendiri kan? Tapi, alahan Liza pun boleh tahan awesome jugak untuk 3 bulan yang pertama tu, so Liza tak boleh consume ESP masa tu. Mungkin sebab susu kot, jadi makin loya. So, time tu Liza consume Vitalea, B-complex dan Vitamin C je. Vit C ni best sebab rasa masam-masam kan, so elok benor lah tuk yang tengah alahan.


Alhamdulillah, sepanjang hamil Liza masih diberi tenaga yang cukup untuk ulang-alik kerja naik tren turun tren dari Serdang ke  Ara Damansara. Alhamdulillah juga, diberikan tenaga yang cukup untuk berpuasa penuh tahun ni. Jakun jap, sebab dah lama tak puasa penuh. Hihi.. Alhamdulillah dapat menguruskan rumah tangga dengan agak baik. Lepas balik kerja pun, mampu lagi tuk masak simple-simple, termasuklah untuk berbuka time puasa hari tu. Oh ye, Liza sampai rumah dalam pukul 8:00pm ye, time puasa pukul 7:00pm, so bayangkan betapa rushing nak siapkan makan malam. Kadang-kadang pukul 10 baru nak makan malam, kesian suami..huk2

Sepanjang hamil ni juga, seingat Liza sekali je pernah selesema. Tu pun kejap je. Kalau sebelum ni, Liza ni paling lama dua bulan sekali mesti kena penyakit 3 serangkai tu (batuk, demam, selesema), pastu bila dah kena, mau seminggu juga baru ok balik. So, sepanjang hamil ni, tak de la kena makan ubat doktor. HB, tekanan darah, kandungan gula Liza pun Alhamdulillah normal dan berat badan pun naik ok(yang ni mungkin terlebih..haha).

Selain dari tu, yang Liza perasan lepas Liza konsisten dengan Set Hamil Shaklee ni, kulit wajah jadi makin bersih dan berseri. Ni tak lain tak bukan mesti kerja B-Complex, ESP ngan Vitamin C. Jerawat pun dah jarang sangat datang nak menyinggah. Time cuci muka tu, rasa lembut je kulit. Hihi.. Member kat ofis pun ada tegur yang kulit muka Liza makin berseri, tak merah-merah macam dulu. Oh, sebab tu kot ramai yang cakap Liza ni pregnant anak lelaki, sebab muka tak sememeh.(Perasan..Haha) Eh, ye la, kan ada orang cakap, kalau pregnant anak perempuan, muka mak tu akan jadi kusam, tak berseri sebab anak dah ambil seri mak nya. Tapi betul ke Liza pregnant anak lelaki?? Ha, yang tu yang kita tak tau..Hehe

Bab Ostematrix(kalsium) pulak, Liza liat sikit nak konsisten. Sebab kena makan 4 biji sekali gus kot. Lepas tu pulak, kena ambil sebelum tidur, selalu la terlupa. Kalau yang lain tu Liza bawak gi ofis je, so memang ada depan mata, senang la nak makan. Tapi, bila masuk bulan ke-6 Liza dah start sakit belakang ngan sakit kaki. Salah satu fungsi Ostematrix ni, dapat mengurangkan sakit belakang, apa lagi terus insaf konsisten amal 4 biji Ostematrix sebelum tidur. Alhamdulillah, sakit belakang kurang, tidur pun lena.

Yang terakhir, yang Liza boleh kongsi kesan dari pengambilan Set Hamil ni, sistem penyahtinjaan (bahasa Sains kawww) Liza lebih lancar dan bertambah baik. Senang je membuang dan rasa lawas. Kalau tak, sebelum ni memang standard seminggu sekali je. Hihi kantoi sudah. Yang bagusnya, bila selalu membuang ni, tak de la kita simpan toksin tu lama-lama dalam badan kan. So, badan pun jadi lebih sihat.

Ha, tu je la yang Liza boleh kongsikan pengalaman Liza selepas consume Set Hamil Shaklee ni. Rasa best tu, hanya orang yang alami je kot yang faham. Sebab sekarang, rasa rugi sangat kalau dalam sehari ada terskip tuk ambil Set ni. Liza pun tak de la cakap Liza rasa semua ni disebabkan Shaklee semata. Mungkin Shaklee adalah asbabnya, Allah jua yang mengizinkan semua ni untuk berlaku kan? Cuma, hidup ni adalah pilihan, so kita berhak buat pilihan yang terbaik untuk diri sendiri dan juga insan kecil tu. Ni adalah pengalaman pertama Liza , so tak boleh nak compare dengan yang sebelum ni. Kat bawah ni testimonial  sorang ibu yang amalkan Shaklee bukan untuk kehamilan pertama. Jadi, boleh la compare Hamil dengan Shaklee dengan Hamil tanpa Shaklee..hah, giteww


Jadi, untuk bakal-bakal ibu semua yang ingin berikan yang TERBAIK untuk kandungan serta diri sendiri, set Hamil Shaklee ni dah  terbukti SELAMAT dan BERKESAN ye. Hubungi Liza segera untuk konsultasi percuma dan harga member-member.. Hihi









Pertanyaan atau tempahan:
Email : sakura_biru87@yahoo.com
Call/ SmS/ WhatsApp : 019-364 4787
Cod (tertakluk pada kawasan)boleh, pos pon boleh  ;)
** Free Postage









** untuk pembelian RM100 dan ke atas

No comments:

Post a Comment